Plàstic zero a la UPV

Per una UPV sense plàstics

La Unitat de Medi Ambient celebra la Setmana del Medi Ambient en els diferents campus de la Universitat del 16 al 23 de novembre per tal de conscienciar sobre la minimització de residus plàstics a la UPV. Continua llegint per a obtindre mes informació!

La problemàtica dels plàstics

Els productes plàstics presenten nombrosos avantatges durant la seua vida útil: són mal·leables, de baix cost i impermeables. Però la desproporcionada producció, el consum mundial i la gestió que es dona als residus generen greus problemes ambientals. Per això es important conscienciar-se sobre estos fets i evitar, sempre que siga possible, l'us de plàstic per a aconseguir:

PROTEGIR

els ecosistemes i afavorir el seu correcte desenvolupament

RESPECTAR

el comportament i la cadena alimentària dels organismes marins

PRESERVAR

els recursos naturals i els aliments per al bé de tots

¿Sabies que...?

Hi ha 5 enormes illes de plàstic als oceans. Cada any acaben en l'aigua uns 8 milions de tones de plàstic, el que no es mengen els peixos acaba surant a la deriva.

Els principals materials que es troben a la mar són polietilé i polipropilé, polímers emprats en l'elaboració de productes d'ús diari com bosses, envasos d'aliments, utensilis de cuina i joguets.

El triangle del reciclatge, format per tres fletxes verdes, no vol dir que el plàstic siga "reciclat", sinó no més que els materials amb els quals s'ha fabricat "poden" ser reciclats.

Els números que es poden veure dins d'aquest símbol són una manera d'agrupar en set classes les més de 80.000 resines plàstiques que hi ha en l'actualitat.

Què puc fer jo?

INFÓRMATE

Primer, si encara no ho estàs, consciencia't d’aquest problema! Ací tens un parell de consells que pots fer servir.

Evita comprar aigua en botelles de plàstic. Oblida les palletes, els coberts i els gots de plàstic. Evita els productes sobreenvasats.

Enamora't de les botelles i bosses reutilitzables. Endús-te una carmanyola per al menú d’emportar de la cafeteria i embolica els entrepans en bosses de tela.

Usa l'opció sense got en les màquines de cafè de la UPV i, fins i tot, en els bars. No uses càpsules de cafè. Usa la cafetera de tota la vida! Evita els productes d'un sol ús, oblida't d'usar i tirar!

I si no has pogut evitar generar residus de plàstic SEPARA'LS PER A RECICLAR-LOS. Pots consultar la nostra Guia de gestió de residus a la UPV

Et proposem un repte...

Si vols formar part d'una UPV sense plàstic, canvia els teus hàbits, emplena la nostra enquesta i recull l’obsequi.

Enquesta per a l'alumnat

Enquesta per al personal

campus UPV d'excel·lència campus UPV de excel·lència
UPV Universitat Politècnica de València © 2020
EMAS UPV