
Sabies que en la UPV es realitzen Cens d'Aus des de 2021?
Un equip d'ornitòlegs format per Juan Manuel Theureau de la Penya, Andrés Ferrer Gisbert, J. Batiste Torregrosa Soler i José Luis Pinar Arenas amb la col·laboració d'alumnes del Màster Universitari en Enginyeria de Forests en la presa de dades són els encarregats de realitzar dos censos anuals.
El cens d'aus hivernants es duu a terme a primers d'any i amb ell es pretén fer el seguiment dels exemplars que passen l'hivern i les espècies a les quals pertanyen.
El cens d'aus realitzat a la primavera ens permet establir el nombre d'exemplars que construeixen els seus nius als campus, els juvenils i les espècies a les quals pertanyen.
Et recomanem l'informe que avalua i compara els resultats de tots els censos realitzats als Campus de Vera, Gandia i Alcoi.
Cens d'aus
També disposem un cens de nius per campus
Recorda que els nius estan protegits i cal respectar-los i protegir-los!
Mapa de nius
Objectius de biodiversitat en el pla ambiental
L'Objectiu 7 del Pla Ambiental del 2024 pretén protegir els nius de les façanes en Vera i Alcoi, col·locar refugis per a ratpenats en Vera i Gandia i millorar la pol·linització en Vera.
Pla 2024
Sabies que enguany la UPV està dins del “GISU Project” en col·laboració amb la Sidney University?
El projecte GISU Nature Positive Cities and Universities té com a objectiu augmentar la col·laboració entre els membres del projecte a través d'activitats relacionades amb la naturalesa, que es realitzaran en llocs vinculats a cada institució (campus, jardins, etc.). La UPV ha proposat diverses activitats que es duran a terme entre juny i desembre de 2024, des de tallers d'educació ambiental relacionats amb la biodiversitat urbana (xarrades, anellament científic d'aus, etc.), fins a l'organització de diversos BIOBLITZs (test de biodiversitat) en diversos dels campus de la UPV.