Oceans
Setmana del Medi Ambient




18 set. Dia dels Oceans






Cuida l'oceà i l'oceà et cuidarà a tu

Uneix-te al nostre repte. Cinc dies, cinc propòsits. Volem canviar el món.
Els oceans del món –la seua temperatura, química, corrents i vida– mouen sistemes que fan que la Terra siga habitable per a la humanitat.
Les nostres precipitacions, l'aigua potable, el clima, el temps, les costes, gran part dels nostres aliments i, fins i tot, l'oxigen de l'aire que respirem provenen en última instància del mar i són regulats per aquest. La gestió prudent d'aquest recurs mundial essencial és una característica clau del futur sostenible.




Acte principal

ESTANDS INFORMATIUS D'ASSOCIACIONS ECOLOGISTES
D'11 a 15 h, a l'Àgora del campus de Vera
Programa complet del dia


[ Tornar a l'inici ]   

"El mar, encara que canvie d'una manera desastrosa, continuarà existint; l'amenaça és més aviat per a la vida mateixa" Rachel Carson (1907-1964).



Sabies que:

· Les tendències mundials apunten a la deterioració continuada de les aigües costaneres a causa de la contaminació i l'eutrofització.
· La sobrepesca redueix la producció alimentària, menyscaba el funcionament dels ecosistemes i disminueix la biodiversitat.
· La desproporcionada producció, el consum mundial de plàstic i la gestió que es dóna als residus generen greus problemes ambientals: danyen els ecosistemes; influeixen en el comportament i en la cadena alimentària dels organismes marins, i contaminen els recursos naturals i els aliments.
· Hi ha cinc enormes illes de plàstic en els oceans, produïdes perquè aboquem uns vuit milions de tones de plàstic cada any als oceans, i que són ingerides pels peixos.
· Els principals materials trobats en la mar són polietilè i polipropilè, polímers emprats en l'elaboració de productes d'ús diari com ara bosses, envasos d'aliments, utensilis de cuina i joguets.
· El triangle de reciclatge, format per tres fletxes verdes, no vol dir que aquest plàstic siga reciclable, sinó sols que els materials amb els quals s'ha fabricat poden ser reciclats.
· Els nombres que es poden veure dins d'aquest símbol són una manera d'agrupar en set classes les més de 80.000 resines plàstiques que hi ha en l'actualitat.



Què pots fer?
Pots canviar els teus hàbits i costums...

· No compres bosses de plàstic. Porta les teues pròpies bosses quan compres i utilitza-les diverses vegades. Pots usar bosses de plàstic, paper o altre material vegetal.
· Compra productes que no estiguen empaquetats en plàstic, sinó en cartó o vidre.
· Utilitza utensilis de cuina que siguen de fusta o d’acer inoxidable.
· Oblida't dels materials i objectes rebutjables d'un sol ús. No utilitzes plats, coberts o gots de plàstic; són còmodes però molt més contaminants.
· Aprèn a utilitzar el contenidor groc.Quan tires envasos de plàstic a la brossa, utilitza el contenidor groc per a poder reciclar.
· Si ixes de passeig, torna a ta casa amb la brossa que has generat. Mai llances fem a les platges o des d'embarcacions. I, si fas excursions a la mar, tria aquelles opcions que t'asseguren el major respecte per l'ecosistema marí.
· Participa en campanyes de neteja de platges o, si vius lluny del mar, tria un lloc i participa sovint en les activitats de neteja.
· I el que és més important, pots difondre el missatge sobre la importància de la vida marina i per què hem de protegir-la.





[ Tornar a l'inici ]   

Cinc dies per a canviar el teu món

#5diasParaCambiarElMundo

Setmana del Medi Ambient a la UPV




Programa d'activitats del dia 18:



ACCIÓ de voluntariat de neteja de platges celebrant el CLEAN UP DAY coordinat per BIOagradables 15 de set. bioagradables.org/worldcleanupday2018. Per a apuntar-vos escriviu-nos, abans del 13 de setembre a les 16h, un correu electrònic a medioambiente@upvnet.upv.es dient-nos que platja de les participants en el projecte aneu acudir i quants anireu
ESTANDS INFORMATIUS D'ASSOCIACIONS ECOLOGISTES D'11 a 15 h, a l'Àgora del campus de Vera
XARRADA sobre “Cetacis: generalitats, amenaces i protocol d’encallament” a càrrec d'Estíbaliz Parras Sanamares
d'11 a 11.45 h, a la Casa de l'alumne Sala de graus 2 (Edifici 4K)
CLASSE OBERTA sobre “Flora de la rocalla: la protecció de flora singular” a càrrec de la professora María Pilar Donat, dins del Grau CCAA, 3r, assignatura “Gestió i Conservació de Recursos Biòtics”
De 10 a 11.30 h en dos torns, de 10 a 10.30 h i de 10.45 a 11.15 h a la rocalla, accés junt amb l'aula 4 del Campus de Gandia. Les classes seran obertes a la comunitat universitària, sol·licitant-ho prèviament, (per problemes d'espai). Per a apuntar-se: enviament de correu electrònic a mpdonat@eaf.upv.es. Fins al dia 17 de setembre a les 14 h, indicant data i torn
EMISSIÓ DEL DOCUMENTAL A plastic ocean de Craig Leeson A les 18 h, a la Casa de l'Alumne, Sala de Graus 1 (Edifici 4K)
EXPOSICIÓ "Les claus del canvi" Exposició itinerant sobre consum responsable elaborada pel Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV).
Del 17 al 21 de setembre al vestíbul de l'edifici Nexus (Edifici 6G)
EXPOSICIÓ "Les millors fotos del I Concurs de Fotografia Guille Martí Revillo" Del 17 al 21 de setembre, a la Biblioteca General (Edifici 4L)


[ Tornar a l'inici ]   
campus UPV de excelenciacampus UPV de excelencia
Universitat Politècnica de València © 2018 · Tel. (+34) 96 387 90 00 · informacion@upv.es
EMAS upv